Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ της Καρδίτσας από 6 ως 8 Απρίλη 2022

Ο λαός απαιτεί πολύπλευρη και έγκυρη ενημέρωση

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ

«Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφεί λόγον ακούσεις»

του Σωκράτη Βασιλάκου

www.sokratisvasilakos.gr

                        Α΄ΜΕΡΟΣ

Στον πόλεμο, το πρώτο που πεθαίνει είναι η αλήθεια. Η κάθε πλευρά, δυστυχώς, παρουσιάζει με τον τρόπο που της συμφέρει  τα όσα διαδραματίζονται σε ένα πόλεμο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τους ακούσουμε όλους. Αρκετοί πολίτες πέρα από τα κατά πλειοψηφία ελεγχόμενα, κατευθυνόμενα  και ως ένα βαθμό εξαγορασμένα ΜΜΕ, αναζητούν και άλλες πηγές πληροφόρησης, που ευτυχώς με τη σημερινή ηλεκτρονική τεχνολογία υπάρχουν και έτσι ακούνε και διαβάζουν και την άλλη άποψη. Ωστόσο, αυτοί οι πολίτες αποτελούν μειοψηφία, ενώ η πλειοψηφία υφίσταται την πλύση εγκεφάλου από τα συστημικά ΜΜΕ.

            Προκαταβολικά, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και να δηλώσουμε απερίφραστα ότι καταδικάζουμε την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και κάθε άλλη εισβολή, εναντίον ανεξάρτητης χώρας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ωστόσο, είναι χρήσιμο για τον κάθε πολίτη, να πληροφορηθεί τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό  τον πόλεμο, και ο κάθε αναγνώστης να κρίνει από μόνος του. Γιατί σήμερα τα συστημικά ΜΜΕ δεν πληροφορούν αλλά παραπληροφορούν. Στο πλαίσιο της τακτικής τους αποκρύπτουν την αλήθεια, που δυστυχώς αποβαίνει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ανά τον πλανήτη  γη. Την αδηφάγα και επεκτατική πολιτική της ολιγαρχίας της Δύσης την πληρώνουν οι λαοί και μάλιστα με τον πιο δυσβάσταχτο τρόπο. Αυτό  δεν το αναλύουν, παρά προβάλλουν το δράμα της ανθρωπιστικής πλευράς του πολέμου, που πράγματι ραγίζει καρδιές, αλλά αποσιωπούν τα αίτια αυτού του πολέμου καθώς και όλες τις ανάλογες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις τόσες και τόσες εισβολές σε ανεξάρτητες χώρες από τη μεριά της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ. Το ανάλογο παράδειγμα της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο αποσιωπάται πλήρως, γιατί; Ποια ανάλογα οικονομικά μέτρα πήρε τότε η Δύση εναντίον της Τουρκίας; Απολύτως κανένα!

  1. Δόγμα Μονρόε: Το 1823 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε διακήρυξε απευθυνόμενος στο Κογκρέσο ότι «οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στις ευρωπαϊκές δυνάμεις να αναμιχθούν στις υποθέσεις του δυτικού ημισφαιρίου και συγκεκριμένα στη βόρεια και νότια Αμερική! Κάθε ανάμειξη θα μπορούσε να θεωρηθεί επιθετική ενέργεια, που απαιτεί παρέμβαση των ΗΠΑ».  Μία από τις περιπτώσεις εφαρμογής του δόγματος Μονρόε, είναι και αυτή κατά την κρίση της Κούβας το 1962, που έφερε τις δύο υπερδυνάμεις της εποχής πολύ κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Αιτία της κρίσης αποτέλεσε η εγκατάσταση σοβιετικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές στο έδαφος της Κούβας, ενέργεια που αποτελούσε απάντηση στην εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και κυρίως της Τουρκίας. Τότε απειλούνταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τώρα στην περίπτωση της Ουκρανίας που επιδιώκουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ δεν θα απειλούνταν η Ρωσία;
  2. Το έτος 1991 με την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος, οι ΗΠΑ επίσημα αλλά και δια στόματος του τότε υπουργού εξωτερικών Μπλέϊκερ, υποσχέθηκαν στην Ρωσία την πλήρη ασφάλειά της. Ακόμη την ίδια χρονική περίοδο ο Τζόρτζ Κέναν (θεωρείται ο πατριάρχης της διπλωματίας των ΗΠΑ) καθώς και ο πολυμήχανος διπλωμάτης Χένρι Κίσσιγκερ, διατύπωναν την άποψη ότι δεν πρέπει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει τη δράση του πέρα από τις χώρες που ήδη είχε πολεμικές βάσεις εκείνη  την εποχή. Όμως στα επόμενα χρόνια ενέταξαν στο ΝΑΤΟ κάπου 12 ακόμη χώρες, μεταξύ αυτών και οι χώρες της Βαλτικής που συνορεύουν με την Ρωσία, καθώς και Πολωνία, Ρουμανία,  Ουγγαρία, Σλοβακία που είναι εγγύς εξωτερικά της Ρωσίας, ενώ είναι μάλλον υπό διαπραγμάτευση και η ένταξη της Φινλανδίας που συνορεύει με Ρωσία.
  3. Το Δόγμα του Εγγύς Εξωτερικά της Ρωσίας: Κάτι ανάλογο με το δόγμα Μονρόε, είναι και αυτό του Εγγύς Εξωτερικά που διατύπωσε και η Ρωσία για την ασφάλειά της. Ότι δηλαδή δεν θα δεχθεί πολεμικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ σε χώρες που είναι εγγύς με τα σύνορά της.
  4. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η χώρα αυτή συνορεύει με τη Ρωσία και θεωρείται δημιούργημα και τέκνο της, ενώ κάπου το 25% του πληθυσμού της είναι ρωσόφωνο και ρωσόφιλο. Και αυτή τη χώρα και κατά παράβαση και καταπάτηση των συμφωνιών του Μίνσκ που μεταξύ των άλλων προβλέπουν και την ουδετερότητα της Ουκρανίας, θέλησαν να την εντάξουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. να την κάνουν δηλαδή πλήρες εξάρτημα της δύσης και κυρίως των ΗΠΑ. Δηλαδή μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.
  5. Σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς αναλυτές, απώτερος στόχος των ΗΠΑ είναι να διαμελίσουν τη Ρωσία και να την κάνουν υποχείριο και φερέφωνο της Δύσης. Έτσι αποδυναμώνουν τον άξονα Ρωσίας – Κίνας και έχουν πλέον σαν αντίπαλο μόνο την Κίνα, την οποία ως μόνη και αβοήθητη, ίσως θα μπορούσαν να εντάξουν στα ΝΑΤΟϊκά επεκτατικά σχέδια για αποδυνάμωση και υποταγή της.

Β΄ΜΕΡΟΣ (τελευταίο)

  1. Θα πρέπει να κληθεί από την Ελληνική Βουλή και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μας καταθέσουν σχετικά με τους αμέτρητους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εισβολές κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. σε πλείστες όσες χώρες και να μας πουν ποιος πληρώνει τα «σπασμένα» από τις ιμπεριαλιστικές αυτές πολεμικές επιχειρήσεις, που δεν είναι άλλος από μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα.
  2. Να κληθεί και ο κ. Πούτιν να καταθέσει τις δικές του απόψεις και τους λόγους που τον οδήγησαν στην καταδικαστέα εισβολή. Εδώ υπάρχει αποχρώσα αιτία, ενώ στη δύση μάλλον δεν υπάρχει.
  3. Ο κ. Ζελένσκι μάλλον δεν θα έπρεπε να κληθεί από την ελληνική Βουλή, γιατί και ο ίδιος αποτελεί μέρος του προβλήματος αφού αποδέχεται και σέρνεται στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Συνεργάζεται με ναζιστικές οργανώσεις και κατά παράβαση των συμφωνιών του Μίνσκ εξωθεί τη χώρα του στους κόλπους του ΝΑΤΟ
  4. Γιατί άραγε κατά το παρελθόν δεν κάλεσαν έστω και ένα πολιτικό αρχηγό εισβαλλόμενης χώρας να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο; Ούτε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, αν θυμάμαι καλά, δεν κάλεσαν όταν οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο.
  5. Η Ουκρανία είναι για τη Ρωσία, ότι περίπου το Κόσοβο για την Σερβία.

11.Ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης δήλωσε: «Το ΝΑΤΟ δεν τήρησε την υπόσχεση του ότι η περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Δηλαδή, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη υπαρξιακής ασφάλειας για την Ρωσική Ομοσπονδία. «Είναι μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Τι εξυπηρετεί; Την διάλυση, αφενός της Ευρώπης και αφετέρου, την απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό αέριο», υποστήριξε ο κ. Μάζης.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Ο δημοσιογράφος  Άρης Λαμπρόπουλος σε εκπομπή του είπε:

«Αυτή η μεγάλη γεωπολιτική και πολεμική σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία εγκαινιάζει την αυγή ενός νέου σκοτεινού κόσμου,  δεν  το λέμε μόνο εμείς αλλά και πολλοί άλλοι σχολιαστές. Οι κατ΄όνομα δημοκράτες της δύσης αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να ακούγονται άλλες απόψεις στην σκοτεινή τους ήπειρο, εκτός από την δική τους προπαγάνδα. Απαγόρευσαν τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης Σπούτνικ και Ράσελ Ντέι. Αυτό ακριβώς που έκανε και εξακολουθεί να κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση που απαγόρευε ουσιαστικά να ακουστεί κάθε άλλη άποψη σχετικά με το θέμα της πανδημίας και του κορωνοϊού επί δύο ολόκληρα χρόνια. Φαίνεται ότι αυτή η ήπειρος, αυτός ο κόσμος, τείνει ταχύτατα στον ολοκληρωτισμό.  Θέλουν να επιλέγουν αυτοί,  το τι θα ακούνε και τι θα βλέπουν οι προς χειραγώγηση λαοί.  Οι άνθρωποι στην Ευρώπη πρέπει να βομβαρδίζονται διαρκώς με τα θύματα της Ρωσικής εισβολής, και τα κατασκευασμένα βίντεο, όπως αποδείχθηκαν πολλά από αυτά που διαρκώς προβάλλονται στις τηλεοράσεις της Δύσης, χωρίς όμως να διώκεται κανείς για φέϊκ νιούζ.

      Δεν πρέπει να βλέπουν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολίτες, τα θύματα των ναζιστικών συμμοριών  της Ουκρανίας, δεν πρέπει να βλέπουν την ανθρωπιστική καταστροφή με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, που λαμβάνει χώρα στην Υεμένη, από τους συμμάχους των Ευρωπαίων, τους Σαουδάραβες, για τους οποίους κανείς δεν μιλάει για κυρώσεις ή εμπάργκο. Δεν πρέπει να θυμούνται τις βόμβες που κατέστρεψαν την Γιουγκοσλαβία, ή  τις παράνομες σύμφωνα με  το διεθνές δίκαιο εκστρατείες των Αμερικανών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Δεν πρέπει να συγκρίνουν τις τρεις εισβολές των Τούρκων στη Συρία αλλά και στο Ιράκ και την κατοχή εδαφών της πολύπαθης χώρας. Ούτε και την Τουρκική κατοχή επί 50 χρόνια χωρίς ορατό τέλος στη Κύπρο. Δεν τόλμησε να το εκστομίσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Μητσοτάκης στις διάφορες συναντήσεις, ομιλίες και δηλώσεις του και να εξομοιώσει την εισβολή στην Ουκρανία με την βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο. Δεν πρέπει να θυμούνται οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες τις εγκληματικές εκστρατείες αρχικά από τους Γάλλους και στη συνέχεια από τους Αμερικάνους στο Βιετνάμ, ούτε βέβαια τα εγκλήματα των Γάλλων στην Αλγερία, και τόσα άλλα εγκλήματα των δυτικών, «ων ουκ έστιν αριθμός». Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι οι γαλλικές και οι ιταλικές βόμβες στη Λιβύη που διέλυσαν τη χώρα του Καντάφι, και την βύθισαν στη φρίκη που ζουν τώρα οι πολίτες της, είναι καλύτερες από τις ρωσικές στην Ουκρανία. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε συμψηφισμούς, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε και να αγνοήσουμε ποιος «ήρξατο χειρών αδίκων» με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Να μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ την περίοδο της παντοκρατορίας τους ήδη από τον Μπρέττον Γουντς και ακόμη περισσότερο με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αν αυτός ήταν ο στόχος τους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ασφαλείας παράλληλα με ένα σύστημα διεθνούς οικονομικής ισορροπίας, όπως πρότεινε και ο Κέυνς τότε, αλλά οι Αμερικανοί, αλαζόνες νικητές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, και του ψυχρού πολέμου αργότερα, αρνήθηκαν να το δεχθούν αποβλέποντας μόνο στη δική τους παγκόσμια κυριαρχία. Αυτή την παγκόσμια ζούγκλα δεν την δημιούργησε ο Πούτιν, ίσως και αυτός να είναι ένα από τα δημιουργήματά της».

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

aziznesin.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση