Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Με αφορμή την εξευτελιστική τιμή του καλαμποκιού

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύτηκε στο  φύλλο της 13-9-13 των τοπικών εφημερίδων (Καρδίτσας)

Με αφορμή την εξευτελιστική τιμή του καλαμποκιού

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΙΜΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΡΥΞΕΛΩΝ (ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Του Σωκράτη Βασιλάκου

www.sokratisvasilakos.gr

Η τιμή του καλαμποκιού σήμερα, κυμαίνεται στα 14 λεπτά, έναντι 25 λεπτών πέρσι, μια τιμή που είναι πολύ κάτω του κόστους παραγωγής. Και με αυτή την τιμή καλείται ο αγρότης  να επιζήσει. ΑΙΣΧΟΣ

Αλλά ας ανασύρουμε στη μνήμη μας, κάποια ακόμη παραπλανητικά συνθήματα: «Οι αγρότες μας θα γνωρίζουν τις τιμές  των προϊόντων, πριν ακόμη σπείρουν, για να είναι έτσι σε θέση να επιλέγουν ποιο προϊόν τους συμφέρει να καλλιεργήσουν». Με την ένταξη στην ΕΟΚ Νέα Δημοκρατία - Κων. Καραμανλής, έτος 1980 περίπου.

«Οι τιμές των προϊόντων θα είναι τέτοιες , που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος για τους αγρότες μας» ΠΑΣΟΚ - Ανδρέας Παπανδρέου από το 1974 μέχρι 1981 στην αντιπολίτευση και μετά μούγκα.

Και πόσα ακόμη δεν είπαν, όπως «περήφανα γηρατειά και τιμημένα νιάτα» και το σημερινό ΠΑΣΟΚ με την ψήφο του έκοψε από τα περήφανα γηρατειά 30 € από την πενιχρότατη σύνταξή τους. ΑΙΣΧΟΣ

Κάθε φορά το οπλοστάσιο της αστικής προπαγάνδας, είναι γεμάτο από υποσχέσεις και παχυλά αλλά κούφια λόγια. Προσπαθεί, ανάλογα με την περίπτωση, να βάλει φρένο στις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, να υπνωτίσει τη σκέψη του,  και να εκμαυλίσει τη συνείδησή του.

Και δυστυχώς ή προπαγάνδα αυτή και τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της, τα καταφέρνει αφού , όχι μόνο οι αγρότες, αλλά σχεδόν το σύνολο του λαού μας, έχει υπνωτιστεί και αδυνατεί  να αντιδράσει μπροστά στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων , που δεν έχουν προηγούμενο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Θα πρέπει , επί τέλους ο λαός μας να αντιληφθεί , ότι εάν δεν ξεσηκωθεί, εάν δεν βγει στους δρόμους, η σαρωτική πορεία ενάντια στα δικαιώματά του  θα συνεχίζεται μέχρι την εξαθλίωσή του.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

vasilakos.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι