Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

H μη πληρωμή των 5 € στα εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στο τύπο της Καρδίτσας στις 13-2-2011

 

Προάγγελος κατεδάφισης της «δωρεάν»

 ιατροφαρμεκευτικής περίθαλψης και όχι μόνο

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ € ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                              Χρέος μας να αντισταθούμε*

                                                      

 Του Σωκράτη Βασιλάκου  - www.sokratisvasilakos.gr

 

 

     Στα πλαίσια της τεχνητής κρίσης που κατασκεύασε η διεθνής  αστική  ιμπεριαλιστική τάξη, μπαίνει σε εφαρμογή και η κατεδάφιση του συστήματος της «δωρεάν» ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Την τεχνητή κρίση την κατασκεύασαν ακριβώς για να χτυπήσουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις δεκάδων και εκατοντάδων ετών αγώνων και θυσιών.

     Για παράδειγμα η κατεδάφιση των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ το έτος 2001 έγινε, (κατά πως κατέληξαν οι ειδικοί και οι πολιτικοί αναλυτές), από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι, για να δικαιολογήσουν τον ανηλεή διωγμό που αμέσως τότε εξαπέλυσαν και ο οποίος συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, κατά τις δήθεν διεθνούς τρομοκρατίας, διάβαζε διαφωνούντες  (κυβερνήσεις, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες, πρόσωπα κλπ), κατά όλων εκείνων που ορθώνουν ανάστημα στο διεθνή ιμπεριαλισμό και δεν δηλώνουν υποταγή.

     Μετά, ή παράλληλα με την «δωρεάν» ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα βάλλουν χέρι και στη «δωρεάν» παιδεία. Ήδη συζητιέται η επιβολή διδάκτρων, εξέταστρων και πάει λέγοντας... Η κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου ίσως προηγηθεί των άλλων επεμβάσεων, για να περιοριστεί, ανάμεσα στα άλλα, και το αβαντάζ που δίνει το άσυλο στην καλύτερη οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών κλπ. που κάθε φορά πραγματοποιούνται ως απάντηση στα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων.

     Ας κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) που με εμετικό τρόπο επαναλαμβάνουν και αναμασούν την ίδια κινδυνολογία, ότι δήθεν χάνεται η πατρίδα μας και ότι όλα γίνονται για να σωθεί η πατρίδα μας από την οικονομική χρεοκοπία. Την ίδια ώρα όμως, αυτοί οι κύριοι δημοσιογράφοι, για την εμετική τους αυτή κινδυνολογία, αμείβονται με αστρονομικά ποσά, από 10.000 μέχρι 30.000 € το μήνα και ακόμη μεγαλύτερα. Γιατί άραγε; Από τις δικές τους  αμοιβές δεν κινδυνεύει η πατρίδα μας; Για να ξεπουλήσουν όμως την ψυχή τους και το πνεύμα τους στην αστική τάξη, για να γίνουν παπαγαλάκια τους,  πρέπει να χρυσοπληρωθούν. Οι κύριοι αυτοί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά που λένε έρχονται σε αντίθεση όχι μόνο με το λαϊκό αίσθημα αλλά και με το δικό τους αίσθημα. Όμως καθώς φαίνεται το χρήμα μπαίνει πάνω και από αισθήματα, πάνω και από  συνειδήσεις.

     Συμπατριώτες, ας αντισταθούμε με κάθε μέσο στις αντιλαϊκές χιονοστιβάδες που έρχονται και θα ξανάρχονται. Όσο εμείς παρακολουθούμε παθητικά τις εις βάρος μας εξελίξεις , τόσο αυτοί θα εξαπολύουν ακόμη μεγαλύτερες αντιλαϊκές επιθέσεις. Ας βγούμε επί  τέλους στους δρόμους, ας διαδηλώσουμε, ας γίνει και η Ελλάδα μια νέα Τυνησία, μια νέα Αίγυπτος, δεν πάει άλλο. Ας μη περιμένουμε να αγωνιστούν οι άλλοι για εμάς. Ας αγωνιστούμε εμείς πρώτοι για τους άλλους, ας ξεκινήσουμε εμείς και τότε θα μας ακολουθήσει και ο τελευταίος.

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

Oikosfaira_prospect-1b.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση