Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Πολύς κόσμος στο «Βοτανολόγιο» του Σωκράτη Βασιλάκου.

Τρίκαλα   5-3-2016

Την περασμένη Κυριακή στο βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ των Τρικάλων παρουσιάστηκε το ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ του Σωκράτη Βασιλάκου γεωπόνου –βοτανολόγου – οικολόγου, που είναι το τρίτο σύγγραμά του. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο και ο Σύλλογος Ορειβασίας και Χιονοδρομίας Τρικάλων (ΣΟΧΤ). Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν,  ότι πάρα πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε σε ένα κάλεσμα που έχει σχέση με την υγεία του. Έτσι πήγε να ακούσει για τα βότανα και να αγοράσει και το εγχειρίδιο – ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ στη συμβολική τιμή των 2 €, που τόσο χρήσιμες πληροφορίες έχει γι΄αυτά. Όπως τόνισε ο Σωκρ. Βασιλάκος, στόχος του με το σύντομο αυτό και σε τιμή κόστους πόνημα, είναι να φέρει σε μια πρώτη επαφή τον κάθε πολίτη με το μαγικό κόσμο των βοτάνων, να τον ευαισθητοποιήσει και να τον προβληματίσει και από εκεί και πέρα υπάρχει πληθώρα βιβλιογραφίας  για να ψάξει και να εμβαθύνει όποιος πραγματικά διαπιστώσει και πιστέψει, ότι κάτι διαφορετικό και αποτελεσματικό για την υγεία του μπορεί να προκύψει. Ο συγγραφέας προέτρεψε τους ακροατές να κάνουν το δικό τους μικρό βοτανικό κήπο ή εφόσον δεν έχουν κήπο να καλλιεργήσουν τα βότανα σε γλάστρες στις βεράντες τους, είναι τόσο απλό, αρκεί να το αποφασίσει κανείς. Ακόμη προέτρεψε τους ακροατές, ότι με μια βόλτα στο κάμπο και στα βουνά της περιοχής μας, την κατάλληλη κάθε φορά εποχή, μπορούν να συλλέξουν τα απίστευτα αυτά δώρα της φύσης, τελείως δωρεάν και να τα βάλλουν στη ζωή τους, στη δίαιτά τους.

Πέρα από το κ. Βασιλάκο, το ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ παρουσίασαν ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Κώστας Κοτρώνης και οι  συμπολίτες μας Χάρης Καλλιάρας πρόεδρος του ΣΟΧΤ, ο Γιάννης Μπίλλας εκπαιδευτικός-βιοκαλλιεργητής και ο Λουκάς Αντωνάκος γεωπόνος.
 Με την προσέλευση του κόσμου σερβιριζόταν ζεστό ρόφημα βοτάνων ενώ με την αποχώρησή του προσφέρονταν δωρεάν σακουλάκια με βότανα και σπόρια καθώς και φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου από το βοτανικό κήπο του Σωκράτη Βασιλάκου

 

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

sok2642020_1.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση