Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σας παρακαλώ με συνδέετε με το γέλιο;

Με τον παραπάνω τίτλο κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό ένα διαφορετικό στο είδος του βιβλίο της συμπολίτισσάς μας κ. Ζανέτας Βλαχούτα.

            Πρωτοπαρουσιάζεται την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 110 και ώρα 18.30, ενώ στην Καρδίτσα θα παρουσιαστεί προσεχώς.

«Μέσα απ΄αυτό το βιβλίο ξεπροβάλλει ολοζώντανη η Καρδίτσα του χθες. Δρόμοι, μαγαζιά, άνθρωποι, ονόματα και παρανόματα… όλα ακριβώς όπως ειπώθηκαν, έτσι για να είναι ατόφια η εικόνα».

            Πρόκειται για ένα σύντομο βιβλιαράκι  110 σελίδων διαστάσεων 21χ14 εκατ. εύχρηστο, που μπορείς να το βάλεις και στην τσέπη, που μπορεί ο καθένας να διαβάσει, να γελάσει και να ανασύρει μνήμες του παλιού καλού καιρού. Τότε που ελάχιστα σπίτια είχαν τηλέφωνο,  τότε που στέλναμε και μας έστελναν τηλεγραφήματα για επείγουσες περιπτώσεις, τότε που για να μιλήσεις με κάποιο γνωστό σου πρόσωπο που βρισκόταν σε άλλη πόλη έπρεπε να στείλεις πρόσκληση με ακριβή ώρα και ημέρα οπότε και πήγαινες στον ΟΤΕ και περίμενες, έξω από το θάλαμο για να σε συνδέσει η τηλεφωνήτρια. Τότε που η κάθε λέξη του τηλεγραφήματος καταμετρούσε στο συνολικό ποσό και προσπαθούσαμε να μεταβιβάσουμε  το μήνυμά μας συνοπτικά και περιεκτικά και με όσο λιγότερες λέξεις, τόσες ώστε να καταλάβει ο παραλήπτης αυτό που θέλαμε.

            «Ο ΟΤΕ μια άλλης εποχής…μιας εποχής, όχι πολύ μακρινής, οπωσδήποτε όμως διαφορετικής. Μιας εποχής χωρίς τεχνολογία και οικονομική άνεση, στην οποία όμως περίσσευε η χαρά.»

Ιδού και το σχετικό ανέκδοτο, ίσως και πραγματικότητα (δεν περιγράφεται στο βιβλιαράκι): Φοιτητής στην Αθήνα, γυρίζει για Χριστούγεννα στο χωριό του και στέλνει τηλεγράφημα στον πατέρα του με το οποίο του ζητάει να μεταβεί στο σημείο συνάντησης με το γάιδαρο για να φορτώσουν τις αποσκευές του. Έγραφε σχετικά στο τηλεγράφημα, με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις για λόγους οικονομίας, πιστεύοντας ότι ο πατέρας του θα καταλάβει τι εννοεί: «ΕΡΧΟΜΑΙ - ΓΑΪΔΑΡΟΣ»  Ο πατέρας διαβάζοντας το τηλεγράφημα μουρμούρισε με πίκρα και αγανάκτηση: «εγώ τον στέλνω να μάθει γράμματα και αυτός μου έρχεται γάιδαρος»!!!

            Πολλά τέτοια και πολλά άλλα πικάντικα θα διαβάσετε στο βιβλίο αυτό που ίσως να μην το αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι να το τελειώσετε γιατί εκτός από το ωραίο περιεχόμενο έχει και ωραίο φωτογραφικό υλικό  με ωραία και όμορφα κορίτσια -τηλεφωνήτριες του καιρού εκείνου….

            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα  κ. Ζανέτα Βλαχούτα τόσο για τη σύλληψη της ιδέας από τα πρώτα χρόνια της δουλειάς της, όσο και για την επιτυχημένη επιλογή των  ευτράπελων που πραγματικά μας γεμίζουν συγκίνηση και μας γυρίζουν πίσω σε μιαν άλλη εποχή της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών.

            Γράφει στο βιβλίο της η συγγραφέας: «Χρόνια ολόκληρα είχα μπλοκάκι δίπλα στον μεταλλάκτη, κι εκεί σημείωνα αυτά που πάνω στη δουλειά μ΄έκαναν κα γελάσω, καθώς κι αυτά που μου μετέφεραν οι συναδέλφισσές μου. Τα ξεδιπλώνω ακριβώς  όπως ειπώθηκαν και θέλω το γέλιο ν΄απλώσω.»

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Καρδίτσας

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

www.sokratisvasilakos.gr

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

aloi3.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση