Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Μαζική πρέπει να είναι αυριανή απεργία

Δελτίο τύπου
Δημοσιεύθηκε στο τύπο της Καρδίτσας στις 1-4-09

 

ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Του Σωκράτη Βασιλάκου

  1. 1.Δυστυχώς το κοινωνικoπολιτικό σύστημα στο οποίο ζούμε είναι τέτοιο που περιορίζει αντί να καλλιεργήσει  την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Έτσι ο άνθρωπος σήμερα στη συντριπτική του πλειοψηφία νοιάζεται για το εγώ και αδιαφορεί για το εσύ και το εμείς. Η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους από εμάς.  Στο πνεύμα αυτό κινείται και ο κάθε μεγαλοεργοδότης σήμερα και φροντίζει να μεγαλώνει την περιουσία του και να αυξάνει τα κέρδη του, εκμεταλλευόμενος όσο μπορεί περισσότερο τον κάθε εργαζόμενο στην επιχείρησή του.
  2. 2.Η κυβερνήσεις μας, είναι μόνιμα προσανατολισμένες  προς το κεφάλαιο. Εκφράζουν την υποστήριξή τους στους φτωχούς και στους αδύνατους μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη κάνουν ατέλειωτες παροχές προς το κεφάλαιο, όχι μόνο πριν την κρίση αλλά και τώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης.
  3. 3. Από την εποχή της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, έπαψε να υπάρχει και το αντίπαλο δέος, το οποίο ανάγκαζε το κεφάλαιο να κάνει τις όποιες παροχές και υποχωρήσεις προς τους εργαζόμενους και βρήκε από τότε την ιστορική ευκαιρία  να πάρει πίσω ό,τι από ανάγκη έδωσε προς αυτούς. Έτσι, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα,  η εργοδοσία με τη συγκατάθεση, την υποστήριξη και τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης, σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους,  και κάθε τόσο ψηφίζουν και όλο περισσότερο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους. Ειδικότερα τώρα, με αφορμή την οικονομική κρίση επιχειρούν να ξεπατώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει και να μας γυρίσουν σε ένα νέο μεσαίωνα.
  4. 4.Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, έχουν συμβιβαστεί πλήρως με τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων και συμπλέουν με αυτούς. Το ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων είναι πλέον γεγονός, και  από καιρό είναι ουσιαστικά  ανυπεράσπιστοι μπροστά στην εντεινόμενη και χωρίς όρια επίθεση της εργοδοσίας.
  5. 5.Αν κανείς κάνει έναν απολογισμό στα πλαίσια της τελευταίας 15ετίας, για το τι κέρδισαν και τι έχασαν οι εργαζόμενοι, θα διαπιστώσει μόνο απώλειες των εργασιακών κατακτήσεων και κανένα κέρδος: ελαστικό ωράριο, μείωση των ωρών και των ημερών απασχόλησης, κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, ανεργία, μείωση και πάγωμα των αποδοχών, υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, είναι μερικές από  τις απώλειες των κεκτκημένων.
  6. 6. Την οικονομική κρίση, που είναι αναπόφευκτο δημιούργημα του ίδιου του κοινωνικοοικονομικού συστήματος, καλούννα την πληρώσει τώρα ο εργαζόμενος, και όχι οι ίδιοι που την προκάλεσαν, δηλαδή οι κεφαλαιούχοι.
  7. 7.Αν δεν μας πήραν τα παντελόνια σε λίγο θα μας τα πάρουν και αυτά, ίσως και τα σπίτια μας. Αυτό δηλαδή που πολλοί νόμιζαν ότι θα μας το κάνει ο κομμουνισμός, έρχεται στα σίγουρα να μας το κάνει ο καπιταλισμός.

        Μπροστά σε μια τέτοια ζοφερή κατάσταση που οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, επιβάλλεται σύσσωμος ο εργατοϋπαλληλικός κόσμος να αντιδράσει άμεσα, δυναμικά, μαζικά και αποτελεσματικά. Η αυριανή 24ωρη απεργία που θα έπρεπε να είναι διαρκείας, είναι μια απεργία που από ανάγκη κήρυξαν οι εργατοπατέρες, έτσι για την τιμή των όπλων. Εμείς θα πρέπει αυτή τη φορά να δώσουμε βροντερό παρόν, για να ερημώσουν οι χώροι δουλειάς, για να πάρουν  ηχηρό μήνυμα όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας, χωρίς ουσιαστικά να μας ρωτάνε. Για να πούμε όχι στον οδοστρωτήρα των αντιεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

areios2.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση