Περιεχόμενα

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους 

Επισκέψεις

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα :6
mod_vvisit_counterΌλες :219579
Ευχαριστώ !
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ :ΟΛΟΙ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ; Εκτύπωση E-mail

  

  ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ :ΟΛΟΙ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ; 

   «Κάποτε αρρώστησε βαριά ο γιος του σουλτάνου της αχανούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τότε εκείνος φώναξε τους καλύτερους Οθωμανούς γιατρούς και τους ζήτησε να κάνουν καλά το παιδί του . Εκείνοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν τίποτε. Ο σουλτάνοςδιέταξε τότε να φέρουν όλους τους αλλόθρησκους γιατρούς, μήπως εκείνοι τα κατάφερναν καλύτερα, όμως απέτυχαν και αυτοί. Τότε ο σουλτάνος ζήτησε και του  έφεραν όλους τους σοφούς της αυτοκρατορίας του , μήπως εκείνοι του εύρισκαν τη λύση. ΄Ένας λοιπόν από τους σοφούς του είπε ότι η μόνη περίπτωση για να γίνει καλά ο γιος του και να μην πεθάνει, ήταν να φορέσει για ένα μήνα το πουκάμισο ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Μόλις το άκουσε ο σουλτάνος χάρηκε πάρα πολύ, γιατί σκέφτηκε ότι θα του ήταν πάρα πολύ εύκολο να βρει όχι μόνον έναν αλλά πολλούς ευτυχισμένους ανθρώπους και έτσι να κάνει καλά το παιδί του. Άλλωστε τόσοι και τόσοι βεζίρηδες και αξιωματούχοι με πολλά πλούτη υπήρχαν στην αυτοκρατορία του. Φώναξε λοιπόν τον αξιωματικό της φρουράς του και του είπε:

   «Πάρε μαζί σου όσους χρειάζεσαι και πήγαινε αμέσως να μου φέρεις το πουκάμισο ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Πρόσεξε καλά όμως, αυτός που θα βρεις να μη σου πει ψέματα πως είναι ευτυχισμένος και ο γιος μου πεθάνει, γιατί θα πάρω και το δικό του κεφάλι και το δικό σου».

   Ξεκίνησαν λοιπόν οι άνθρωποι του σουλτάνου και άρχισαν να ψάχνουν. Πήγαν στον πρώτο βεζίρη που είχε αμύθητα πλούτη και αφού του είπαν τι συμβαίνει του ζήτησαν το πουκάμισό του. Εκείνος τρομοκρατημένος τους είπε:

   «Λυπάμαι αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος. Τον τελευταίο καιρό έχω κάποια προβλήματα με τα κτήματά και τη σοδειά μου που δε με αφήνουν να γίνω ευτυχισμένος».

   Πήγαν στον επόμενο αλλά και εκείνος δεν ήταν ευτυχισμένος γιατί είχε πεθάνει η μητέρα του.  Πήγαν σε άλλον αλλά και εκείνος είχε κάποιο λόγο να μην είναι ευτυχισμένος. Στο τέλος, και αφού γύρισαν όλη τη χώρα, δεν είχαν καταφέρει να βρουν ούτε έναν ευτυχισμένο, γιατί όλοι είχαν κάποιο λόγο να είναι δυστυχείς.

   ΄Όταν βρέθηκαν μπροστά σ΄εκείνο το αδιέξοδο κάθησαν και σκέφτηκαν πως η μόνη τους ελπίδα ήταν να πάνε και να πούνε όλη την αλήθεια στο σουλτάνο Να του πούνε δηλαδή πως σε ολόκληρη την αυτοκρατορία του ούτε φτωχοί μα ούτε και πλούσιοι ήταν ευτυχισμένοι.

   Πήρανε λοιπόν το δρόμο της επιστροφής και κάποια στιγμή περνώντας έξω από μια μικρή καλύβα άκουσαν κάποιον ο οποίος έκανε την προσευχή του και έλεγε :

   «Θεέ μου, σε ευχαριστώ που με επέτρεψες να ζήσω άλλη μια μέρα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. Θεέ μου, δέξου την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα μου έχεις δώσει, αλλά πιο πολύ γιατί μου έδωσες τη δυνατότητα, απολαμβάνοντας τη ζωή μου, τη φύση και τη μεγαλοσύνη Σου, να γίνω ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ».

   Μόλις άκουσαν αυτά τα λόγια οι άνθρωποι του σουλτάνου, έτρεξαν αμέσως στην καλύβα να πάρουν το πουκάμισο εκείνου του ευτυχισμένου ανθρώπου. Μπήκαν μέσα αλλά τι να δουν.  Ο άνθρωπος εκείνος ήταν τόσο φτωχός που δεν είχε ούτε πουκάμισο.

   ΄Έτσι είναι φίλοι μου. Η ευτυχία είναι μια εσωτερική πνευματική κατάσταση και μπορείς να την ανακαλύψεις και να την κατακτήσεις, είτε έχεις είτε δεν έχεις πλούτη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να είσαι φτωχός και να υποφέρεις για να μπορέσεις να βρεις την ευτυχία. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να μάθεις ποια είναι η πραγματική σου φύση, τι ακριβώς είναι εκείνο που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου και σε τελευταία ανάλυση ποιος είσαι και τι θέλεις».

    Από το βιβλίο « Η Δυναμική της Επιτυχίας» του Αντώνη Καλογήρου – Εκδόσεις Success Dynamics                                                                                           

 

 

Δημοσκόπηση

Πόσο ενημερωμένοι είστε για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γ.τ.ο.) – μεταλλαγμένα;
 

Είσοδος Μέλους