Περιεχόμενα

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους 

Επισκέψεις

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα :12
mod_vvisit_counterΌλες :220500
Ευχαριστώ !
Εκλέχθηκε 11μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Εκτύπωση E-mail
Δελτίο  τύπου

Εκλέχθηκε 11μελής προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή

Από την Καταστατική  Συνέλευση

για την ίδρυση της  «ΟικόΣφαιρας»

Θα  επαναληφθεί σε δύο  βδομάδες

Από την Οργανωτική Επιτροπή της Οικολογικής  Γιορτής Καρδίτσας, την περασμένη Πέμπτη 11-2-10 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΤΕΔΚ η προγραμματισμένη καταστατική συνέλευση, για την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ»  και το διακριτικό τίτλο «ΟικόΣφαιρα».

Ο φορέας αυτός, όπως προαναγγέλθηκε, αποτελεί μετεξέλιξη της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας και στη νέα του μορφή, δυνητικά, μπορεί να αγκαλιάσει κάθε πρόβλημα ή θεματικό πεδίο που σχετίζεται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, όχι μόνο του νομού Καρδίτσας, αλλά και γενικότερα.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις: η πρώτη από  το κ. Θεόφιλο Μπρουζιώτη και αναφέρονταν  στα γενικά περιβαλλοντικά προβλήματα και στα ειδικότερα του νομού μας. Η δεύτερη από το κ. Παύλο Μπεμπέ και αναφέρονταν στο καταστατικό και η τρίτη από το κ. Γιώργο Κορομπίλια και αναφέρονταν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας κ. Τέλιος Κων/νος – αντινομάρχης, ο οποίος διεύθυνε τη συζήτηση ενώ ο κ. Σωκράτης Βασιλάκος έκλεισε την εκδήλωση, ανακεφαλαιώνοντας τα όσα συζητήθηκαν.

Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης, ήταν ο έντονος προβληματισμός που αναπτύχθηκε από τα μέλη της συνέλευσης και οι σοβαρές προτάσεις που κατατέθηκαν, κάποιες από τις οποίες λήφθηκαν υπόψη.

Επίσης  αξίζει να αναφερθεί το αυθόρμητο  ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από αρκετά  μέλη για να εγγραφούν εκείνη τη στιγμή ως ιδρυτικά μέλη της εταιρείας.

Το  έντονο ενδιαφέρον και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, οδήγησε στην απόφαση  να επαναληφθεί (μέσα δε δύο περίπου βδομάδες) η καταστατική συνέλευση, για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και άλλων συμπολιτών αλλά και να ωριμάσουν καλύτερα οι ιδέες και οι προβληματισμοί, οπότε  θα οριστικοποιηθεί το καταστατικό και θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση.

Η φιλοσοφία της δράσης, συμφωνήθηκε  να αναπτύσσεται μέσα από θεματικές ομάδες ή (έργου), οι οποίες θα πλαισιώνονται από μέλη και φίλους της εταιρείας και θα καταπιάνονται με συγκεκριμένη κατηγορία θεμάτων ή και ένα μόνο θέμα εφόσον θεωρείται μείζον.

Τελειώνοντας τις  εργασίες η συνέλευση, εξέλεξε 11μελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούμενη κατά αλφαβητική σειρά από τους:

Βασιλάκο  Σωκράτη, Ζάβαλο Δημήτριο, Κανδήλα Ηλία, Κατσαρό Ευάγγελο, Μπρουζιώτη Θεόφιλο, Παπάρα Γιώργο, Σαλταγιάννη Σεραφείμ, Τέλιο Κων/νο, Τοπούζη  Βίκη, Τότσικα Αθανάσιο, Τσόγκα Αριστοτέλη.  Η επιτροπή αυτή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την επόμενη – οριστική - καταστατική συνέλευση.

Επισημαίνεται ότι ο φορέας της «ΟικόΣφαιρας» είναι ανοιχτός σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ο οποίος θέλει να συμβάλλει στην υπόθεση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Από τώρα τους καλούμε στην επόμενη καταστατική συνέλευση, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Καρδίτσας κ. Ευάγ. Κατσαρός, ο δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Καρδίτσας κ. Σωτ. Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ζάβαλος Δημ. οι πρώην αντινομάρχες και νυν νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Τότσικας Θάνος και Παπάρας Γιώργος, ο δ/ντής της δ/νσης Αγρ. Ανάπτυξης Καρδίτσας κ Χρ. Σακελλαρίου

Το  προτεινόμενο καταστατικό βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.oikologikigiorti.gr, απ’ όπου μπορεί να το διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος.

 

Δημοσκόπηση

Πόσο ενημερωμένοι είστε για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γ.τ.ο.) – μεταλλαγμένα;
 

Είσοδος Μέλους