Περιεχόμενα

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους 

Επισκέψεις

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα :12
mod_vvisit_counterΌλες :220500
Ευχαριστώ !
Το αγρόκτημα Βασιλάκου Εκτύπωση E-mail
ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Το αγρόκτημά μας είναι επισκέψιμο, είναι ιδιόκτητο, έχει έκταση 25 στρεμμάτων και βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Καρδίτσας, στο νότιο μέρος της, στην περιοχή της συνοικίας Αγίου Παντελεήμονα. Απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και συνδέεται με ασφαλτόδρομο. 
Είναι προσβάσιμο με ποδήλατο, αλλά ακόμη και με τα πόδια.

Τι προγραμματίζουμε να παράξουμε  το έτος 2014:


ü Βιολογική επιτραπέζια τομάτα και αγγούρι .
και βιολογική ντομάτα για σάλτσα

ü Βιολογικό κεράσι.

ü Βιολογικό καρπούζι και πεπόνι.

ü Βιολογική πατάτα.

ü Λίγο βιολογικό φιστίκι .

ü Βιολογικό μαρούλι

ΠΩΛΗΣΗ: Λιανική και χοντρική

Mε ένα τηλεφώνημα στα 24410/21000 και 28550 και κινητό 6972884201,  μπορεί  η παραγγελία  να έρθει σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης.


1. ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ:
Η καλλιέργεια στο Αγρόκτημά μας ξεκίνησε με συμβατικό τρόπο από το έτος 1975, με την εγκατάσταση 220 δέντρων φιστικιάς σε έκταση 10 στρεμμάτων. Το έτος 1976 στο ίδιο χωράφι, σε άλλα δύο στρέμματα, εγκαταστάθηκαν διάφορα οπωροφόρα όπως μηλιές, αχλαδιές, ροδακινιές, βερικοκιές, κερασιές, βυσσινιές, κυδωνιές, δαμασκηνιές, κορομηλιές κ.ά. Από το έτος 1978 μέχρι 1990 καλλιεργούσαμε κηπευτικά στην ύπαιθρο και σε θερμοκήπιο. Από το 1975 μέχρι σήμερα εκτός από τα δενδρώδη και τα κηπευτικά, καλλιεργούμε φυτά μεγάλης καλλιέργειας όπως, αρωματικά φυτά (μέντα 1975-1978), βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, μηδική. 

2. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ:
Πρώτη φάση:
Από το έτος 1990 ξεκινούν τα πρώτα βήματα για τη στροφή προς τη βιολογική καλλιέργεια. Αφορμή γι΄αυτή τη στροφή αποτέλεσε το γεγονός της χρήσης εντομοκτόνων - δηλητηρίων για τη φυτοπροστασία της φιστικιάς, κάτι που αποτελούσε «Γολγοθά» για μας η διαδικασία των ψεκασμών με τα δηλητήρια. Έτσι πήραμε τη μεγάλη απόφαση να καταργήσουμε τη χρήση δηλητηρίων λέγοντας: «Μεταξύ της υγείας μας και της παραγωγής προέχει η υγεία μας. Εάν μεταξύ περιβολιού και ανθρώπου κάποιος πρέπει να επιζήσει αυτός πρέπει να είναι ο άνθρωπος είπαμε» και έτσι σταματήσαμε τη χρήση εντομοκτόνων - δηλητηρίων. Συνεχίσαμε όμως τη χρήση μυκητοκτόνων περιοριζόμενοι στα φιλικά προς το περιβάλλον και επιτρεπόμενα στη βιολογική καλλιέργεια, στα χαλκούχα, τα οποία είναι και ιδιαίτερα ποτελεσματικά τουλάχιστον για τη φιστικιά.
Δεύτερη φάση: Από το έτος 1996, περίοδος που περίπου τότε άρχισε η εφαρμογή της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας με βάση τον ΚΑΝ. ΕΟΚ 2092/91 μπήκαμε στη διαδικασία ελέγχου από τους οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Αρχικά στο φιστικεώνα και λίγο αργότερα γενικεύσαμε τη βιοκαλλιέργεια σε όλες τις καλλιέργειες του αγροκτήματος. Η πιστοποίηση ξεκίνησε με τον τότε ΣΟΓΕ (σήμερα BIO - HELLAS) για δύο χρόνια (1996-1998) και από το 1998 συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τη ΔΗΩ.

Που βρίσκεται και πως θα ΄ρθείτε στο Αγρόκτημά μας:

Βρίσκεται νότια της πόλης της Καρδίτσας, μετά το στρατόπεδο και μετά τη συνοικία Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και 800 μ. από τη συνοικία Αγ. Παντελεήμονα. Ξεκινώντας από την πόλη μέσω της οδού Κουμουνδούρου με κατεύθυνση προς το νότο, συναντάς τον κόμβο του νότιου περιμετρικού και της σιδηροδρομικής γραμμής. Περνώντας τη σιδηροδρομική γραμμή στο δεξί σου χέρι είναι το δασικό Φυτώριο όπου και τα γραφεία της Δ/νσης Δασών και του Δασαρχείου και στο αριστερό σου χέρι είναι το στρατόπεδο Κιούση. Μόλις τελειώνει το στρατόπεδο (κάπου 500 μ. από τη σιδηροδρομική γραμμή) συναντάς άλλο οδικό κόμβο και εκεί στρίβεις αριστερά προς τη συνοικία Αγίου Παντελεήμονα (υπάρχει και σχετική ταμπέλα προς Άγ. Παντελ/να). Συνεχίζεις αυτό το δρόμο που είναι η Αγίου Παντελεήμονα, διασχίζεις τη συνοικία και προχωράς τον ασφαλτόδρομο μέχρι που συναντάς το ποτάμι. Περνάς τη στενή του γέφυρα και αμέσως μετά από 60 μ. στρίβεις δεξιά (όπως σε οδηγεί ο ασφαλτόδρομος). Μετά τη στροφή αυτή σε 300 μ. συναντάς το Αγρόκτημά μας όπου και η μόνιμη κατοικία μας. 

Το σκαρίφημα που ακολουθεί σας κατατοπίζει επακριβώς για το πως θα ρθείτε:

Κάνεντε κλικ πάνω στο σκαρίφημα για μεγέθυνση

 

 

Χάρτης

 

 

 

 

Δημοσκόπηση

Πόσο ενημερωμένοι είστε για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γ.τ.ο.) – μεταλλαγμένα;
 

Είσοδος Μέλους