Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στον τύπο της Καρδίτσας στις 28 Φλεβ. Και 1 Μάρτη 2011

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ

Λένε όχι στις άλλες χώρες  και  ναι στη Λιβύη

Του Σωκράτη Βασιλάκου-www.sokratisvasilakos.gr

Θύελλα ξεσηκωμού των λαϊκών μαζών ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις των χωρών  της μέσης ανατολής έχει ξεσπάσει από τις αρχές περίπου του νέου έτους.  Σε Τυνησία, Αίγυπτο, Υεμένη, Μπαχρέϊν, Ιορδανία, Λιβύη, ήδη ο λαός έχει επαναστατήσει με αιτήματα - συνθήματα, ψωμί, ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και άλλα. Σε Τυνησία και Αίγυπτο, εξανάγκασαν τους προέδρους – δικτάτορες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ στις άλλες οι μάχες συνεχίζονται. Σε αρκετές άλλες οι λαοί προετοιμάζονται για ανάλογες εξεγέρσεις.

 Σε όλες αυτές τις χώρες της μέσης αλλά και της ευρύτερης ανατολής οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση με όλες τις ηγεσίες των χωρών αυτών να είναι πλήρως ελεγχόμενες και υποταγμένες σε αυτές. Εξαίρεση αποτελεί η Συρία και η Λιβύη. Σε όλες τις παραπάνω χώρες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις παρακολουθούν με αγωνία τις λαϊκές εξεγέρσεις για την τελική έκβαση. Στις χώρες που ελέγχουν, προσπαθούν να κατευνάσουν τις επαναστατημένες μάζες, ενώ στη Λιβύη τις υποκινούν και τις υποθάλπουν με κάθε μέσο, κατά της ηγεσίας της χώρας. Δεν νοιάζονται αν εξαναγκάστηκαν σε φυγή ο Μπέν Αλή της Τυνησίας και ο Μουμπάκακ της Αιγύπτου, δεν νοιάζονται για τα πρόσωπα, τα οποία πιστά τους υπηρέτησαν για δεκαετίες ολόκληρες, παρά νοιάζονται για να μην ανατραπεί το κρατούν πολιτικό σύστημα το οποίο απόλυτα ελέγχουν. Έχουν άλλα πρόσωπα έτοιμα να ηγηθούν, άλλωστε την ξέρουν τη δουλειά τους  και ετοιμάζουν διάδοχα σχήματα, για δύσκολες καταστάσεις που κάποτε μπορεί να ανακύψουν,   όπως ετούτες.

          Όμως για τη Λιβύη, την ανυπάκοη, την απείθαρχη, την ανεξέλεγκτη Λιβύη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί επιδιώκουν με κάθε μέσο την ανατροπή του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, γιατί δεν είναι δικός τους άνθρωπος. Δεν θα αναφερθούμε στο αν είναι καλύτερος ή χειρότερος δικτάτορας από τους άλλους των άλλων χωρών. Εκείνο που επιβάλλεται να τονιστεί είναι η ξεκάθαρη και ωμή παρέμβαση που ήδη ξεκίνησαν, ενάντια στην ηγεσία της Λιβύης, μέσω του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.

Ήδη από την  Παρασκευή κιόλας, σε μία πρωτοφανή κίνηση, η Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ καταδίκασε ομόφωνα την Λιβύη και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το αν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Συνέστησαν δε ακόμη και την αποπομπή της Λιβύης από την Αρμοστία. Δηλαδή στις άλλες χώρες, Τυνησία, Αίγυπτο, Υεμένη κλπ δεν έχουν διαπραχθεί τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Μας είπαν ότι  στη Σερβία ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που δεν ήταν δικός τους, το 1999 είχε διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τον οδήγησαν στο δικαστήριό τους. Τώρα μας λένε τα ίδια: στη Λιβύη ο Μουαμάρ Καντάφι που δεν είναι δικός τους θα επιδιώξουν να τον δικάσουν στο ίδιο δικαστήριό τους. Αλήθεια, αυτοί οι  ιμπεριαλιστές, που έχουν κατασφαγιάσει τους λαούς ανά την υφήλιο, με απροκάλυπτες επεμβάσεις και πολέμους δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Αλλά τι να πει και τι να αναφέρει κανείς όταν κυβερνούν από θέση ισχύος και βαφτίζουν ειρηνική την κάθε βάρβαρη πράξη τους. Παρόλα όμως αυτά, οι λαοί βλέπουν, κρίνουν και επαναστατούν όταν δεν πάει άλλο.

 Οι λαοί της μέσης ανατολής ας διδάσκουν και σε μας τους Έλληνες τρόπους αντίδρασης. Η καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού μας, ίσως δεν υπολείπεται αυτής των αραβικών χωρών.   Ας προετοιμαζόμαστε λοιπόν  και εμείς για κάποια εξέγερση, δεν πάει άλλο!

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

dimarxia1_full.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση