Περιεχόμενα

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους 

Επισκέψεις

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα :6
mod_vvisit_counterΌλες :219579
Ευχαριστώ !
Εκτύπωση E-mail

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στο τύπο της Καρδίτσας στις 26-2-09

 

Πραγματοποιήθηκε από την οργανωτική επιτροπή της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

 

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, της ΤΕΔΚ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 20-2-09 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για την τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ).


Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, την εκδήλωση οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Οργανωτική Επιτροπή της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της 7ης Οικολογικής Γιορτής (Σεπτέμβρης 2007), είχε πραγματοποιηθεί και τότε σχετική ομιλία για τους ΕΜ.


dsc00002Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών δεν είναι να πληροφορηθεί απλά  ο κάθε πολίτης για την  νέα αυτή τεχνολογία αλλά και να την εφαρμόσει, έτσι ώστε ο ίδιος να έχει προσωπική εμπειρία για τα αποτελέσματά της.


Η εφαρμογή είναι τελείως απλή και τελείως οικολογική και έχει πολλές εφαρμογές, από το νοικοκυριό  και την υγεία μας, μέχρι τη γεωργία και την κτηνοτροφία, και από το περιβάλλον (σκουπίδια, αποχετεύσεις κ.α.) μέχρι βιομηχανικά και οικοδομικά  προϊόντα.  Πρόκειται για ένα φτηνό προϊόν και πολύ αποτελεσματικό, ενώ τα αποτελέσματα της εφαρμογής στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άμεσα.


Από την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για την τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ)Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι η τεχνολογία των ΕΜ είναι ελάχιστα δοκιμασμένη στην ελληνική πραγματικότητα και άγνωστη όσον αφορά την επιστημονική της τεκμηρίωση, για κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να έχει περισσότερη επιστημονική πληροφόρηση και ανάλυση, είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα www.emhellas.com (ενότητα «τι είναι το ΕΜ»), το βιβλίο «Μια επανάσταση που θα σώσει τη γη» του Ιάπωνα καθηγητή Teruo Higa, ο οποίος ανακάλυψε και ανέπτυξε την τεχνολογία των ΕΜ, καθώς και η ιστοσελίδα www.oiko-em.gr με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ΕΜ και τον τρόπο εφαρμογής τους.


 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Κατσαρός, και οι αντινομάρχες κ.κ. Παπάρας Γιώργος και Τότσικας Θάνος καθώς και αρκετοί νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.


Ο κ. Παπάρας σαν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

 

Δημοσκόπηση

Πόσο ενημερωμένοι είστε για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γ.τ.ο.) – μεταλλαγμένα;
 

Είσοδος Μέλους