Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ  ΚΟΛΙΜΠΡΙ*

Του Σωκράτης Βασιλάκου

«Η άρχουσα τάξη έχει καταλάβει ότι ένας ευτυχισμένος
και παραγωγικός πληθυσμός με ελεύθερο χρόνο αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο»
                                                                                                 David Graeber  Το Κολιμπρί

            Δυστυχώς σήμερα η κοινωνία μας έχει βυθιστεί ή το ορθότερο την έχει βυθίσει η κυρίαρχη τάξη, στην αδράνεια, στην παθητικότητα, στην αδιαφορία, στον ωχαδερφισμό, στο ατομικό συμφέρον. Την έχει οδηγήσει μακριά από την κοινωνικότητα, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, τη συμπόνια, τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και άλλα συναφή.        Ξαπλωμένοι στον καναπέ όσοι φυσικά έχουμε και ευρισκόμενοι οι περισσότεροι σε αποχαύνωση, δεχόμαστε την πλύση εγκεφάλου από τα συστημικά ΜΜΕ, κυρίως από την τηλεόραση. Δεν βοηθάμε και δεν συμπονάμε τον συνάνθρωπό μας γιατί λέει: «κανείς εμένα δε με βοήθησε, εγώ γιατί να βοηθήσω;». Αυτό είναι το δίδαγμα που εισπράττει ο τηλεθεατής από την κονσερβοποιημένη πληροφόρηση, διάβαζε παραπληροφόρηση, και έτσι συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του.  Και η κοινωνία μας και εμείς ως μέλη της, κινείται-οδηγείται από το κακό στο χειρότερο γιατί έχει απεμπολήσει ή έχει χάσει τα αντανακλαστικά της και το νόημα της ζωής.

            Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η κοινωνία είναι ενιαία, ότι τα παιδιά σου είναι και παιδιά μου, ότι αν υποφέρει ένας άνθρωπος υποφέρει ολόκληρη η κοινωνία, ότι αν σώσω έναν άνθρωπο, σώζω ολόκληρη την ανθρωπότητα!.            Ως άνθρωποι και ως μέλη μιας κοινωνίας, είμαστε πολύ μακριά από το να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.

            Ο Δρ Κώστας Λάμπος οικονομολόγος και πολυγραφότατος συγγραφέας, σε ένα από τα βιβλία του: «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ» στις πρώτες σελίδες του βιβλίου γράφει:|

            «Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν να ξεφύγουν από τη φωτιά για να σωθούν, εκτός από ένα πολύ μικρό αλλά πανέμορφο πουλάκι, το κολιμπρί το οποίο παίρνει με κάθε πέταγμά του στην πιο κοντινή πηγή όσο νερό χωράει στο ράμφος του και το ρίχνει στη φωτιά για να τη σβήσει. Τα άλλα ζώα κοιτάνε αμήχανα και φοβισμένα και προσπαθούν να το πείσουν για την επικινδυνότητα και τη ματαιότητα της πράξης του. Τότε το κολιμπρί τους απαντά: |Κάνω αυτό που με αναλογεί, κι αν θέλετε να σωθείτε και να σωθεί και το κοινό μας σπίτι κάντε κι εσείς ό,τι σας αναλογεί».

                                                             Πανάρχαια αφρικάνικη ιστορία

 

*Το κολιμπρί είναι μικρό πουλάκι, που το συναντάμε κυρίως στα δάση της Λατινικής Αμερικής, γνωστό για το γρήγορο κτύπημα των φτερών του (70 φορές το δευτερόλεπτο) και τρέχει 54 χλμ. την ώρα . Τρέφεται πετώντας. Το  μεγαλύτερο είδος φτάνει τα 20 εκ. και το μικρότερο της Κούβας έχει μέγεθος εντόμου. Τα περισσότερα κολιμπρί έχουν μήκος 5 εκ. περίπου ή και λιγότερο.

                              

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

greetings1.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση