Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ

ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

 

  1. 1. Μια πρωτοποριακή δράση για τα μικρά παιδιά, ξεκίνησε από την άνοιξη του 2013 στο αγρόκτημα ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, και συνεχίζεται κάθε χρόνο. Πρόκειται  για καλλιέργεια βιολογικών κήπων από  μικρά παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 12 χρόνων. Εκχωρείται δωρεάν  έκταση 5 τετραγωνικών μέτρων για κάθε παιδάκι, όπου με την καθοδήγηση υπεύθυνων του αγροκτήματος και τη βοήθεια των γονιών τους,  καλλιεργούν ανοιξιάτικα   φυτά κυρίως ντομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά.  Τα μικρά αυτά τεμάχια γης που μπορεί να φτάσουν τα 30, είναι ατομικά για κάθε παιδί, και είναι συγκεντρωμένα όλα  στο ίδιο μέρος. Πρόκειται δηλαδή για μια ομαδική δράση των παιδιών, που αποτελεί παιχνίδι, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, επαφή με τη γη και γνωριμία με την τεχνική καλλιέργειας των φυτών.
  2. 2. Η έκταση, οι σπόροι, τα φυτά, οι τεχνικές οδηγίες, τα λάστιχα με σταγόνα και το νερό ποτίσματος, η χρήση εργαλείων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, παρέχονται ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τους γονείς των παιδιών. Τα τελικά λιγοστά προϊόντα που παράγονται ανήκουν στα ίδια τα παιδάκια, τα οποία κατά την συγκομιδή χαίρονται και απολαμβάνουν τους κόπους τους.
  3. 3. Η επίσκεψη και οι εργασίες στους κήπους από τα παιδάκια μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε ημέρα και ώρα βολεύει το κάθε παιδάκι και γονιό, ενώ κάθε Κυριακή απόγευμα γίνεται ομαδική προσέλευση των παιδιών όπου με την καθοδήγηση υπεύθυνων του κτήματος πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες.
  4. 4. Το πότισμα γίνεται με λάστιχα σταγόνας και με ευθύνη των υπεύθυνων του Αγροκτήματος.
  5. 5. Προηγείται σπορά σε δοχεία και στη συνέχεια τα παιδάκια παίρνουν τα δοχεία στο σπίτι τους για παρακολούθηση και εξέλιξη του φυτρώματος. Η φύτευση στους παιδικούς κήπους πραγματοποιείται αργότερα με φυτά αναπτυγμένα που διαθέτει το αγρόκτημα.
  6. 6. Δίπλα ακριβώς από τους παιδικούς κήπους, υπάρχει βοτανικός κήπος, σε έκταση 200 τ.μ. με αρκετά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν και να εξοικειώνονται με το θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και της βοτανοθεραπείας.

 Η όλη προσπάθεια των παιδικών κήπων,  που  αποβλέπει στην γνωριμία και την επαφή των μικρών παιδιών με την γη και την καλλιέργειά της,  είναι μια προσφορά του Αγροκτήματος ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ.

Αγαπώ τη φύση - Φροντίζω τη Γη

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

nikos_belogiannis.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση