Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Πανελλαδική συνέλευση στα Τρίκαλα κατά των διοδίων

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στον τύπο της Καρδίτσας και των Τρικάλων στις 11-3-2011

 

Την προσεχή Κυριακή στα Τρίκαλα

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Πανελλαδική συνέλευση μελών και φίλων κατά των διοδίων

Του Σωκράτη Βασιλάκου*-www.sokratisvasilakos.gr

 

 

       Την προσεχή Κυριακή 13 Μάρτη και ώρα 12 μ. στο Φρούριο Τρικάλων, πραγματοποιείται πανελλαδική συνέλευση του κινήματος κατά των διοδίων.

       Στη συνέλευση αυτή αναμένεται να πάρουν μέρος όλα τα κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από κάθε γωνιά της χώρας: κινήσεις κατά των διοδίων, κατά της ακρίβειας, κατά της ασυδοσίας, κατά της ρεμούλας και άλλα.

       Επίσης κλήθηκαν να πάρουν μέρος δήμαρχοι, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, συνδικάτα, σωματεία, επαγγελματικοί και επιστημονικοί σύλλογοι , άλλοι φορείς και κινήσεις της περιοχής.

       Κάθε πολίτης της χώρας, όχι μόνο είναι καλεσμένος, αλλά έχει χρέος, να προσέλθει και να πάρει μέρος στoπανελλήνιο αυτό προσκλητήριο στο Φρούριο Τρικάλων. Στους Καρδιτσιώτες και κυρίως στους Τρικαλινούς, πέφτει το βάρος της μαζικής συμμετοχής σε αυτή τη συνέλευση.

Ας έχουμε στα υπόψη, ότι από τη μαζική συμμετοχή, του συγκεκριμένου κινήματος που όλο αγκαλιάζεται και φουντώνει μπορεί να προκύψουν πρωτόγνωρες καταστάσεις… Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί  της, παρά τις συντονισμένες και απεγνωσμένες θα λέγαμε κινήσεις της, προσπαθεί με κάθε μέσο να υπερασπισθεί τους μεγαλοεργολάβους με διαδικασίες άνομες, αντισυνταγματικές και σίγουρα αντιλαϊκές.

       Σε μια περίοδο: που στο όνομα τάχα της οικονομικής κρίσης και της αποσόβησης δήθεν χρεοκοπίας της χώρας, το χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων δεν έχει προηγούμενο, , που το εισόδημα των λαϊκών μαζών κάθε μέρα όλο και συρρικνώνεται, που σημαντικό πλέον ποσοστό του πληθυσμού μας ίσα – ίσα που εξασφαλίζει τον ημερήσιο άρτο, σε αυτή ακριβώς την περίοδο, η κυβέρνησή μας, συντάσσεται και συμπορεύεται χέρι – χέρι  με τους μεγαλοεργολάβους, τους κεφαλαιούχους εν γένει, αφήνοντας αχαλίνωτη την άνοδο των τιμών όλων των αγαθών και υπηρεσιών. Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς το φαινόμενο: από τη μια το εισόδημα των λαϊκών μαζών όλο και να συρρικνώνεται και από την άλλη οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών όλο και να αυξάνονται; Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει κρίση με τέτοια αναντίστοιχα μεγέθη; Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει οικονομική κρίση όταν βλέπει  κάθε μέρα  να ξεφυτρώνουν νέα διόδια και κάθε μέρα οι τιμές τους να ανεβαίνουν χωρίς σταματημό;

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε  ότι η κρίση είναι τεχνητή, ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο σενάριο που στόχο έχει να γυρίσει τις εργασιακές σχέσεις σε περιόδους μεσαίωνα.

ΟΛΟΙ στο Φρούριο Τρικάλων για να βροντοφωνάξουμε:

Ø   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Ø   ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΕΠΠΑ ΠΕΡΙ ΔΙΟΔΙΩΝ

Ø   ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Ø   ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ø   ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 

 

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

orkomosia1_3.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση