Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

Η ευαισθητοποίηση και η συνειδητοποίηση του κόσμου θα σώσουν τον πλανήτη γη

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στο τύπο της Καρδίτσας στις 5-6-2010

Με αφορμή την 5η Ιούνη Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

ΜΟΝΟ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

Του Σωκράτη Βασιλάκου

 

        Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες, της όξυνσης αντί της άμβλυνσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Οι ισχυρές και πλούσιες χώρες, βάζουν τα μεσοβραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους πάνω από τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ίδιων, των λαών τους και του πλανήτη γη. Οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες (Κίνα – Ινδία) δεν νοιάζονται για τον περιορισμό των ρύπων, και  μάλλον συμπλέουν με τις ΗΠΑ.

Η 15η παγκόσμια συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη της Δανίας, απέτυχε να προσεγγίσει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την υποκρισία όλων εκείνων που μπορούν αλλά δεν θέλουν.

        Γιατί λοιπόν αυτή η κακοδαιμονία σχετικά με τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις; Κατά τη γνώμη μας η κύρια αιτία μπορεί να αναζητηθεί στην αδράνεια, στην παθητική στάση των πολιτών απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Με τη σειρά της αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι οι πολίτες δεν είναι πληροφορημένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος. Και αν αναζητήσουμε τους λόγους για το έλλειμμα αυτό θα τους βρούμε στο ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση και την πληροφόρηση των πολιτών,  βρίσκονται σε διασύνδεση, συναλλαγή και διαπλοκή με αυτούς που ρυπαίνουν και μολύνουν το περιβάλλον. Έτσι αντί να πληροφορήσουν, μισοπληροφορούν ή παραπληροφορούν. Γιατί ένας καλά πληροφορημένος πολίτης, αποκτά ευαισθησίες και παίρνει θέση απέναντι σε καυτά ζητήματα, σαν αυτά που απειλούν με καταστροφή τον πλανήτη γη και κατά συνέπεια κάθε μορφή ζωής.

        Δυστυχώς η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας, όπως και όλων των χωρών, μέσα από τον σχεδόν απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ   κατάφερε να βάλει στον ύπνο το λαό μας, για να μπορεί έτσι ανενόχλητη να λυμαίνεται όλους τους χώρους δράσης

Όμως, παρά την απογοητευτική αυτή συγκυρία,   ευτυχώς υπάρχουν πολλές συλλογικότητες, αλλά και μεμονωμένα άτομα που προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες για την θλιβερή πραγματικότητα. Ο ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος πολίτης είναι ο υπαριθμόν ένα κίνδυνος γιαυτούς που ασύδοτα ρυπαίνουν, μολύνουν και λεηλατούν σε βάρος του περιβάλλοντος και σε βάρος των λαών.

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

oiko2.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση