Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
           Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
            Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες
             Επισκέψιμο Αγρόκτημα Βασιλάκου. Βιολογικές Καλλιέργειες

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στον τύπο της Καρδίτσας στις 26-2-2010

                               Ανοιχτή επιστολή

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

 ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Του Σωκράτη Βασιλάκου – www.sokratisvasilakos.gr

 

        Θεωρώ ότι αυτός που έχει την πρόσβαση στα ΜΜΕ και φυσικά τη δυνατότητα να διατυπώνει δημόσια τις απόψεις του, ασκεί ένα είδος εξουσίας, αφού έτσι επηρεάζεις τις σκέψεις και τις  συνειδήσεις των πολιτών. Και φυσικά μπορεί να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, να είναι με τους πολλούς ή με τους λίγους, με το καλό ή με το κακό.

Επίσης, εκείνοι που ύστερα από εκλογές κατέχουν θέση στα διοικητικά συμβούλια συνδικαλιστικών οργάνων και αυτοί ασκούν μια μορφή εξουσίας. Έτσι καλούνται να υπηρετήσουν τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του σωματείου που τους εξέλεξε, να εισηγούνται μορφές πάλης για την επίτευξη του σκοπού και να μπαίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες που αποφασίζει η πλειοψηφία.

          Τρεις περιπτώσεις θα σχολιάσουμε με  χρονολογική σειρά που τα διαβάσαμε στο τοπικό τύπο ή συνέβησαν:

  1. 1.Νίκος Μπαζιάνας: Δημοσίευμα στις 19-2-10 με τίτλο «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ». Έχω διαβάσει αρκετά δημοσιεύματα του κ. Μπαζιάνα και θα έλεγα, σχεδόν όλα με έβρισκαν σύμφωνο. Αν τον κρίνω  από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματά του που έτυχε να διαβάσω, μου είναι δύσκολο να δεχθώ ότι το συγκεκριμένο είναι κακοπροαίρετο ή εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα. Είναι όμως τελείως εξωπραγματικό και δείχνει να είναι μάλλον απληροφόρητος σχετικά με τα συνδικαλιστικά πράγματα. Το δημοσίευμα αυτό σε αντίθεση με τόσα άλλα, προσφέρει κακές υπηρεσίες στη κοινή γνώμη και  δημιουργεί σύγχυση και απογοήτευση στο χώρο των εργαζομένων, σε μια περίοδο που τα εργασιακά του δικαιώματα δέχονται τη μεγαλύτερη ίσως επίθεση στην ιστορία του ελληνικού εργατικού και  συνδικαλιστικού κινήματος.
  2. 2.Βασίλης Μπρακατσούλας: Δημοσίευμα στις 23-2-10 με τίτλο «Η ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Σε τούτη την περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπρακατσούλας, συνειδητά γράφει αυτό το κείμενο, υπηρετώντας την κομματική και κυβερνητική πολιτική. Αυτό το κείμενο, στερείται επιχειρημάτων, θα έλεγα και σοβαρότητας. Όταν η χώρα μας, επί σειρά πολλών ετών είχε αύξηση του εθνικού προϊόντος με τα μεγαλύτερα ποσοστά στον ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο χώρο, τον πλούτο εκείνο τον καρπούνταν το κεφάλαιο, ενώ οι εργαζόμενοι που τον παρήγαγαν έπαιρναν αυξήσεις μικρότερες και από τον πληθωρισμό, δηλαδή ενώ ο εθνικός πλούτος αυξάνονταν με υψηλούς ρυθμούς, το εισόδημά του μειώνονταν. Δηλαδή οι κεφαλαιούχοι πλούτιζαν και οι μικρομεσαίοι φτώχαιναν. Ποιος κ. Μπρακατσούλα διαχειρίζονταν την οικονομία τόσα χρόνια και πόσο γνώριζε ο ελληνικός λαός την βαθμιαία ολίσθηση προς το όλο και αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα; Γιατί επί χρόνια μας απέκρυπταν την αλήθεια; Γιατί η Ε.Ε., το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι διάφορες Τράπεζες δανειοδοτούσαν αφειδώς τις ελληνικές κυβερνήσεις παρότι γνώριζαν τον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας; Η απάντηση είναι προφανής: Εσκεμμένα οδηγήθηκε η ελληνική οικονομία, καθώς και οι οικονομίες και  άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε αυτά τα χάλια, (εάν πραγματικά υπάρχουν γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε πέρα από αυτά που  μας λένε), προκειμένου να δικαιολογείται η άγρια επίθεση που από καιρό εξαπέλυσαν ενάντια στα εργασιακά, επαγγελματικά και οικονομικά  δικαιώματα των εργαζομένων. Κάνουν όλα αυτά  για να πάρουν πίσω, όσα ύστερα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες  αναγκάστηκαν να δώσουν στους εργαζόμενους, για να μας γυρίσουν σε ένα νέο μεσαίωνα.

Εάν πραγματικά υπάρχει κρίση, τότε γιατί ανεβάζουν τη φορολογία στους μικρομεσαίους και την μειώνουν στους κεφαλαιούχους από το 25% στο 20%; Γιατί παίρνουν από το εισόδημα μόνο των μισθωτών και δεν παίρνουν από όλους και κυρίως από τους κεφαλαιούχους που αυτοί επί χρόνια μάζευαν το πλούτο που άλλοι παρήγαγαν; Πολλά γιατί μπορώ να απαριθμήσω αλλά δεν το επιτρέπει ο χώρος και ο σκοπός του σχολίου.

  1. 3.Συνδικαλιστικές ηγεσίες του γεωπονικού χώρου στο ν. Καρδίτσας: Περιορίζομαι μόνο σε αυτό το χώρο, γιατί είμαι άμεσα θιγόμενος και διότι γνωρίζω τα όσα έγιναν.

Στις 11-2-10, την επόμενη της απεργίας της 10-2-10 δημοσίευσα στο τοπικό τύπο σχόλιο με τίτλο:  «ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

Τα δύο εκ των τριών μελών του συμβουλίου γεωπόνων δ.υ., ενώπιον της γενικής συνέλευσης, την παραμονή της απεργίας, είπαν τα εξής: «δεν κατανόησα καλά το τι γίνεται, ότι θα πρέπει όλοι μαζί  να το συζητήσουμε εδώ για να καταλάβω και εγώ τι γίνεται. Η κυβέρνηση έχει νωπή την λαϊκή εντολή, ότι η Ευρ. Ένωση δεν ευνοεί τέτοιες κινητοποιήσεις, ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και ότι ίσως είναι νωρίς ακόμη για κινητοποιήσεις».

Αποτέλεσμα: την ημέρα της απεργίας της 10-2-10 να απεργήσουν μόλις 16 εργαζόμενοι από τους 60 (και 11 γεωπόνοι σε σύνολο 32 )   της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την απεργία της 24-2-10, το συμβούλιο, όχι μόνο δεν κάλεσε ενημερωτική γεν. συνέλευση, αλλά ούτε ένα ενημερωτικό χαρτί δεν μοίρασε στους γεωπόνους μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου, δηλώνοντας έτσι πλήρη απουσία και απραξία. Αποτέλεσμα: στην απεργία οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 11 στους 60 (7 στους 32).  Ο πρόεδρος του οργάνου δεν απήργησε!!!

Όσο για το Γεωπονικό Σύλλογο γνωρίζω καλά ότι ο πρόεδρός του δεν απήργησε σε καμία από τις παραπάνω απεργίες, ενώ δεν γνωρίζω τι έκαναν τα άλλα μέλη του Δ.Σ. Μήπως τα παραπάνω ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη πρέπει να σκέπτονται την παραίτησή τους, προκειμένου να εξιλεωθούν;

Αναζήτηση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Φωτογραφίες

DSC04158.jpg

Χρήσιμοι Ιστότοποι

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση